Connect with Us

Tjetërsimi i pronave në Shëngjin/ Pasuria e gjyqtarit që dënoi ish kryebashkiakun

Vetingu

Tjetërsimi i pronave në Shëngjin/ Pasuria e gjyqtarit që dënoi ish kryebashkiakun

Publikuar

-

Tjetërsimi i pronave në Shëngjin/ Pasuria e gjyqtarit që dënoi ish kryebashkiakun

Gjyqtari Ilir Përdeda po hetohet nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, që prej më shumë se një viti.

Përdeda nuk është një emër i panjohur për opinionin publik.

Ai ka gjykuar dosjen e tjetërsimit të pronave në Shëngjin, ku objekt hetimi ishte edhe kryebashkiaku i Lezhës, Fran Frrokaj.

Kujtojmë se në total gjyqtari Ilir Përdeda dha 37.6 vite burg për 17 persona, nga 43.6 vite që kishte kërkuar prokurori Erjon Shehaj.

Ish-kryebashkiaku i Lezhës Fran Frrokaj dhe ish-kreu i Këshillit të Qarkut Gjok Ndoka, u dënuan me 4 vjet burg, ndërsa gjykata shpalli fajtorë edhe 15 zyrtarë e qytetarë të përfshirë në tjetërsimin e 234 mijë metrave tokë në bregdetin e Ranës së Hedhun në Shëngjin.

Sa i përket pasurisë, të ardhurat e gjyqtarit burojnë nga paga e tij dhe biznesi i bashkëshortes, farmaci.

Patundshmëri, gjyqtari Përdeda deklaron vetëm një apartament banimi 83 m2, me vlerë 17 666 milion lekë.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Ilir Përdeda.

Viti 2003

Ap banimi 83 m2 në Rubik me vlerë 17 666 milion lekë.

Llogari rrjedhëse me vlerë, 2 798 141 lekë.

Gjendje cash, 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Mirditë, 741 657 lekë.

Dieta 15 200 lekë.

Viti 2004

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Mirditë, 980 777 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci, 3 986 222 lekë.

Llogari rrjedhëse e biznesit, 228 lekë.

Viti 2005

Gjendje cash në banesë shtuar në 1 000 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Mirditë, 1 055 241 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci në emër të bashkëshortes, 4 784 434 lekë.

Qira për dyqanin e bashkëshortes, paguar 300 000 lekë. Pa paguar 60 000 lekë.

Viti 2006

Shtuar gjendja cash me 700 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Mirditë, 1 007 136 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci në emër të bashkëshortes, 5 303 755 lekë.

Qira për dyqanin e bashkëshortes, paguar 300 000 lekë. Pa paguar 60 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes 1 700 000 lekë.

Viti 2007

Shtuar gjendja cash, 700 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Mirditë, 1 050 756 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci në emër të bashkëshortes, 5 710 098 lekë.

Qira për dyqanin e bashkëshortes, paguar 300 000 lekë. Pa paguar 60 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes 1 700 000 lekë.

Viti 2008

Shtuar gjendja në depozitën bankare 775 500 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Mirditë, 902 348 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci në emër të bashkëshortes, 5 240 500 lekë.

Qira për dyqanin e bashkëshortes, paguar 300 000 lekë. Pa paguar 60 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes, 2 400 000 lekë.

Viti 2009

Shtuar gjendja në depozitë, 700 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 062 001 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci në emër të bashkëshortes, 6 700 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes, 3 000 000 lekë.

Gjendje cash e bashkëshortes 875 500 lekë.

Viti 2010

Shtuar gjendja në depozitë, 700 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë,1 065 306 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci në emër të bashkëshortes, 6 700 163 lekë.

Qira për dyqanin e bashkëshortes, paguar 300 000 lekë. Pa paguar 200 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes, 3 000 000 lekë.

Gjendje cash e bashkëshortes 1 575 500 lekë.

Viti 2011

Shtuar gjendja në depozitë, 900 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 040 875 lekë.

Xhiro e biznesit, farmaci në emër të bashkëshortes, 7 053 940 lekë.

Paguar qiraja e lokalit, 200 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes, 3 000 000 lekë.

Gjendje cash e bashkëshortes 2 475 500 lekë.

LEXO EDHE:  Pas dorëheqjes, Alaudin Malaj i kërkon KPA-së prishjen e vendimit të KPK-së

Viti 2012
Gjendje në depozitën bankare, 4 659 800 lekë.

Gjendje cash, krijuar nga kursimet 1 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 060 877 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si drejtuese ligjore e një farmacie, 215 010 lekë.

Fitimi nga biznesi, farmaci i bashkëshortes, 917 603 lekë.

Viti 2013

Gjendje cash, 1 800 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 108 425 43 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes, 4 849 800 lekë.

Gjendje llogarie, 36 443 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si drejtuese ligjore e një farmacie, 223 926 lekë.

Fitimi nga biznesi, farmaci i bashkëshortes, 659 735 lekë.

Viti 2014

Depozitë bankare shtuar me  16  927 80 lekë.

Depozitë bankare në shumën 7 960 12 lekë.

Gjendje cash, 1 000 000 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të biznesit të bashkëshortes, 126 844 lekë.

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 115 lekë, 18 lekë dhe 2 051 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 411 382 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si drejtuese ligjore e farmacisë, 230 212 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 24 887.92 lekë.

Fitimi i biznesit të drejtuar nga bashkëshortja, 922 826 lekë.

Viti 2015

Diferencë e patërhequr nga paga e subjektit deklarues, 795 lekë.

Gjendje në llogarinë bankare të farmacisë së bashkëshortes, 102 852 lekë.

Interes nga depozita bankare, 1 008 lekë.

Depozitë bankare, 1 000 000 lekë.

Diferencë e patërhequr nga paga e bashkëshortes, 852 lekë.

Shtuar gjendja cash, 500 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 489 188  lekë.

Fitimi nga biznesi, farmaci i bashkëshortes, 1 194 037 lekë.

Interesa nga depozita bankare, 1 008 lekë.

Viti 2016

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 257 68 lekë.

Shtuar depozita bankare e bashkëshortes, 1 151 286 lekë.

Gjendje në llogarinë bankare të farmacisë së bashkëshortes, 1 283 391 21 lekë.

Gjendje llogarie e bashkëshortes, 12 752 65 lekë.

Gjendja cash pakësuar me 1 300 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 449 463 lekë.

Fitimi nga biznesi, farmaci i bashkëshortes, 1 498 141 lekë.

Interesa nga bono thesari, 49 586 lekë.

Shtuar depozita e bashkëshortes, 1 151 286 lekë.

Gjendje në llogarinë e bashkëshortes, 12 752 65 lekë.

Viti 2017

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 925 78 lekë.

Gjendje cash në banesë 100 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 491 169 lekë.

Fitimi nga biznesi, farmaci i bashkëshortes, 1 222 322 lekë.

Interesa të bashkëshortes nga bono thesari dhe depozita bankare në shumat 63 000 lekë dje 20 932 lekë.

Gjendje në llogarinë e bashkëshortes, 328 952 65 lekë.

Gjendje në llogarinë e farmacisë së bashkëshortes, 1 595 390 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes, 7 103 982  36 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes, 7 083 000 lekë.

Gjendja cash 1 100 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga paga në farmaci, 328 952 65 lekë.

Viti 2018

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 2287. 43 lekë.

Kartë krediti e subjektit deklarues në shumën 250 000 lekë.

Pakësuar gjendja cash në banesë me 200 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Lezhë, 1 487 362 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes në llogarinë e biznesit, 1 650 000 lekë.

Interesa në trajtë çmimi kuotash të përfituar nga bashkëshortja, 301 374 lekë.

Fitimi nga biznesi, farmaci i bashkëshortes, 1 235 337 lekë.

Të ardhura nga karta e kreditit të bashkëshortes, 250 000 lekë.

Gjendje në llogarinë e bashkëshortes, 1 516 580 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 1 067 786 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga tërheqja e dividentit të biznesit, 1 500 000 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Pasuria “i pret kokën”/ Gjyqtari i Elbasanit jashtë sistemit të drejtësisë

Publikuar

-

Nga

Ditën e sotme Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas seancave dëgjimore vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Ramazan Avdiu.

KPK ka gjetur probleme për katër huadhënie me interes nga ana e Avdiut si dhe mungesë burimesh financiare për krijimin e pasurisë.

Avdiu e ka konsideruar të pavërtetë raportin e KPK-së dhe e ka quajtur hetimin administrativ të KPK të përciptë dhe të nxituar. Fillimisht u ndal në përllogaritjen e shpenzimeve të Komisionit për periudhën 1994-2002. Avdiu ka këmbëngulur  se ishte e padrejtë që shpenzimet janë konsideruar në vlerën 66% të të ardhurave.

Gjatë seancës së shpalljes së vendimit të enjten, kryesuesi i trupës gjykuese, Olsi Komici deklaroi se, me shumicë votash, ishte rrëzuar kerkesa e gjyqtarit Avdiu për riçeljen e hetimit për të tri kriteret e rivlerësimit dhe se ishte vendosur shkarkimi i tij nga detyra.

Dy anëtarët e tjerë të trupit gjykues që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës së Elbasanit, Ramazan Avdiu janë Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari, kjo e fundit në cilësinë e relatores së çështjes.

LEXO EDHE:  Vettingu në politikë/ Deputeti i LSI-së: Komisioni i Venecias e konfirmoi

LEXO EDHE:  Pas dorëheqjes, Alaudin Malaj i kërkon KPA-së prishjen e vendimit të KPK-së

Ramazan Avdiu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe ka punuar fillimisht si gjyqtar dhe më pas kryetar në Gjykatën e Gramshit. Prej vitit 2008, Avdiu e ushtron funksionin në Gjykatën e shkallës së parë në Elbasan./CNA.al

Biznesi i drejtësisë/ Hije dyshimi mbi pasurinë e gjyqtarit të Elbasanit

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK merr vendimin për prokurorin e Tiranës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Albert Murçaj.

Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Relatorja Çiftja sqaroi se nuk janë gjetur pobleme në deklarimin e dy depozitave me vlerë 600 mijë lekë dhe 300 mijë lekë, për krijimin të cilave ka deklaruar si burime të ardhurat nga pagat, dietat dhe shpërblimet nga puna si prokuror. Komisioni konstaton se prokurori Murçaj kishte pasur burime edhe për krijimin e gjendjes cash. Por është konstatuar mospërputhje midis vlerës së pasqyruar në deklaratën veting në shumën 750 mijë lekë dhe cash-it në fund të vitit 2016 në vlerën 1 milion e 230 mijë lekë.

Prokurori Murçaj deklaroi se mospërputhja e gjendjes cash kishte ardhur si pasojë e një lapsusi nga ana e tij. Ai shtoi se është evidentuar shtesa, por nuk është shënuar tek gjendja cash. Komisioni nuk ka gjetur probleme edhe për shtëpinë e prindërve në Shkodër që përdoret nga subjekti i rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Pas dorëheqjes, Alaudin Malaj i kërkon KPA-së prishjen e vendimit të KPK-së

LEXO EDHE:  Pas dorëheqjes, Alaudin Malaj i kërkon KPA-së prishjen e vendimit të KPK-së

Nga analiza financiare ka rezultuar se prokurori Murcaj rezultonte me balancë pozitive në të gjithë vitet.
Prokurori Murçaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Për profesionalizmin u konstatua se hetimi i një çështje e vitit 2012 kishte zgjatur tej afatit të përcaktuar; në një hetim tjetër kishte rezultuar se nuk ishin pyetur personat e kërcënuar dhe në një rast mungonte vendimi për zgjatje të hetimit. Komisioni nuk ka gjetur pobleme në katër denoncimet e depozituara nga publiku./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

KPK konfirmoi në detyrë gjyqtaren e Apelit Vlorë/ Komisioneri Publik apelon vendimin

Publikuar

-

Nga

KPK konfirmoi në detyrë gjyqtaren e Apelit Vlorë/ Komisioneri Publik apelon vendimin

Komisoni i Pavarur i Kualifikimit, në datën 1 mars 2021 konfirmoi në detyrë gjyqtaren e  Gjykatës së Apelit Vlorë, Iliba Bezati.

Dy raporte negative nga Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit dhe Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar u përmbysën nga Komisioni gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar me 24 shkurt.

Sipas ILDKPKI, Bezati kishte bërë deklarim të pasaktë, nuk kishte burime të ligjshme të pasurisë, kishte fshehje pasurie, kishte bërë deklarim të rremë dhe bashkëshorti ishte në kushte të konfliktit të interesit.

KPK rrëzoi gjatë relatimit pjesën dërrmuese të këtyre gjetjeve, ndërsa vuri në dukje vetëm pasaktësi në deklarimet vjetore, bilance negative prej rreth 600 mijë lekësh dhe mosdeklarimin e një trualli të trashëguar nga bashkëshorti.

Por pas këtij vendimi ka ardhur edhe reagimi nga Komisioneri Publik, i cili ka ankimuar në KPA vendimin e shkallës së parë të vettingut.

Njoftimi i plotë i Komisionerit Publik:

Komisioneri Publik, brenda afatit ligjor, ushtroi ankim në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, pranë Gjykatës Kushtetuese, kundër vendimit nr. 352, datë 1.3.2021, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për subjektin e rivlerësimit, znj. Iliba Bezati, me funksion gjyqtare në Gjykatën e Apelit Vlorë.

Komisioneri Publik konstaton se, nga shqyrtimi i vendimit nr. 352, datë 1.3.2021, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe akteve shoqëruese të tij, paraqiten rrethana të tilla ligjore e fakti, që e bëjnë të cenueshëm vendimin në tërësinë e tij.

Komisioneri Publik kërkon që shkaqet e ankimit të merren në shqyrtim nga ana e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit dhe, pasi të ketë kryer vetë Kolegji një hetim dhe vlerësim të plotë të rezultateve të hetimit administrativ për subjektin e rivlerësimit, të vendosë, në mënyrë alternative, lënien në fuqi të vendimit nr. 352, datë 1.3.2021, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, ose ndryshimin e tij.

Mbështetur në pikën 1, të nenit 16, të rregullores së Institucionit të Komisionerëve Publikë, ankimi është publikuar në faqen zyrtare të këtij institucioni: http://ikp.al/ankime/

Institucioni i Komisionerëve Publikë është ngritur dhe funksionon në bazë të nenit 179/b dhe aneksit të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, dhe ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”.

Komisionerët Publikë përfaqësojnë interesin publik gjatë procesit të rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: